Industri og Erhverv

Generelt om solceller

Solceller består af et halvledermateriale, typisk silicium. Når lys rammer solcellen, slår det elektroner løs fra deres atomer. Elektronerne strømmer gennem materialet til lederne på siderne af cellen og genererer elektricitet. Jo mere lys, der rammer cellen, jo mere elektricitet produceres der.

Solceller anvendes til at drive alt fra lommeregnere til rumfartøjer. De anvendes også i byggeintegrerede solcelleprodukter (BIPV), som erstatter konventionelle byggematerialer med solceller.

Solceller fremstilles af en række forskellige materialer, herunder silicium, cadmiumtellurid og kobberindium-selenid/sulfid. Den mest almindelige type solcelle er den krystallinske siliciumcelle.

Solceller klassificeres normalt efter det materiale, de er fremstillet af. De tre hovedtyper af solceller er krystallinsk silicium, tyndfilm og koncentratorer.

Krystallinske siliciumceller er fremstillet af enkeltkrystallinsk eller polykrystallinsk silicium. De er den mest almindelige type solcelle, der tegner sig for ca. 90 % af alle producerede solceller.

Tyndfilmssolceller er fremstillet af en tynd film af fotovoltaisk materiale, f.eks. cadmiumtellurid eller amorf silicium. De er mindre effektive end celler af krystallinsk silicium, men de er billigere at producere.

Koncentratorsolceller er fremstillet af en række forskellige materialer, herunder silicium, galliumarsenid og indiumphosphid. De bruger linser eller spejle til at koncentrere sollyset på et lille område af cellen, hvilket øger den producerede mængde elektricitet.

Solcellerne er normalt forbundet sammen i moduler, som derefter monteres på en struktur, som f.eks. et tag eller en ramme. Modulerne er forbundet i serie og parallelt for at danne et array.

Solceller er normalt fremstillet af silicium, som er en halvleder. Når lys rammer solcellen, slår det elektroner løs fra deres atomer. Elektronerne strømmer gennem materialet til lederne på siderne af cellen og generere elektricitet. Jo mere lys, der rammer cellen, jo mere elektricitet produceres der.

Solceller bruges til at drive alt fra lommeregnere til rumfartøjer. De anvendes også i BIPV-produkter (Building Integrated Photovoltaic), som erstatter konventionelle byggematerialer med solceller. Billige solceller kan købes her.

You may also like

Comments are closed.