Mad og Sundhed

Briller

Briller er en form for briller, der har været brugt siden det 13. århundrede. De hjælper folk til at se bedre ved at fokusere lyset i øjnene. Briller består typisk af et stel, linser og næsebeslag. Linserne findes i mange forskellige former og størrelser, så de passer til forskellige typer af receptpligtige briller. De kan være fremstillet af glas, plast eller polycarbonat.

Briller korrigerer brydningsfejl i folks øjne, som skyldes forskellige former og størrelser på hornhinden og linsen, der skaber fokuseringsproblemer med lys, der kommer ind i øjet. Receptbriller er designet til enten at forbedre synet på afstand eller nærsynet, afhængigt af hvilken type af det anvendte objektiv. Bifokale og progressive linser giver en kombination af både fjern- og nærsynskorrektion. Briller kan også fremstilles med specielle farvetoner for at reducere blænding, forbedre farveopfattelsen eller beskytte mod UV-lys.

Brillestellet er designet til at holde linserne på plads og give brugeren komfort. Stel fås i mange forskellige farver, størrelser og former. Næsebøjlen er med til at holde brillerne på plads på næseryggen, mens de bæres.

Ud over solbriller med receptpligtige linser fås solbriller også med enten polariserede eller ikke-polariserede linser. Polariserede linser reducerer blænding fra lys, der reflekteres af overflader som vand eller sne.

You may also like

Comments are closed.